Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az egó

2010.04.07

Az egó

Nehéz valamit úgy elmagyarázni, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi is az amiről valójában beszélek. Ezt egyáltalán ne vedd sértésnek, de amíg nincs tudatos reinkarnációs, vagy túlvilági emléked, vagy nem élted még át a felsőbbrendű éned, addig egyszerűen nem lehetsz tisztában az egó mibenlétével. Egyszerűen nincsenek meg hozzá az eszközeid, és ha azt hiszed, hogy tudod mi az egó, akkor csak félrevezeted magad.

Valójában te is ugyanúgy tisztában vagy a dolgokkal, mint bármelyik megvilágosodott ember, csak a hétköznapi tudatod és az egód el van különülve a szellemedtől. Amíg csak és kizárólag az egón keresztül működsz, addig hiába próbálom megszólítani a szellemedet, gyakorlatilag az egóddal kommunikálok.
Na ez most jó zagyvaságnak tűnhet, de nem baj. Kezdjünk hozzá, és próbáljuk meg a lehetetlent.

Kezdjük először a szellemeddel (felsőbbrendű éneddel) vagyis veled, mert ez te vagy, és nem valaki más.
A szellemed valójában egy szentfazék, :) de nehogy azt gondold, hogy unalmas, jellegtelen, vagy bármiben is alulmaradna hozzád képest, igazából sokkal emberibb, mint azt gondolnád. Az a kép a menyországról, ahol ájtatos angyalok, unalmasan ücsörögnek, és énekelnek, meglehetősen kiábrándító, és elég félrevezető. (Van ugyan ilyen, de csak akkor kerülsz oda, ha oda akarsz kerülni.)
A menyország (maradjunk a közismert fogalmaknál), sokkal színesebb és sokrétűbb hely, mint azt egyáltalán el bírod képzelni, és sok mindent lehet ott csinálni, csak éppen unatkozni nem. :)
A szellemed maga a jóság, a szeretet, a megértés, csak éppen ahhoz, hogy leszülethessen szüksége van az egóra, amit ő választ meg. (vagyis te)
Miért? Képzelj el egy olyan embert, aki mindenkit feltétel nélkül szeret, aki ha kérik tőle, leveszi a ruháját és odaadja akár egy milliomosnak is, akiben nincs egy csepp önzés sem, aki mindent elhisz, aki a saját ételét inkább odaadja egy éhező kutyának. Szerinted egy ilyen ember meddig maradna életben?
Hát nem sokáig! Ezért van szükség az egóra.
Hogy is működik ez?
A szellem választ egy csomó tulajdonságot, amire szüksége lesz az életben. Nehogy azt gondold, hogy a szellem hülye, és nem igazodik el a hétköznapi életben, sőt sokkal jobban kiismeri magát mint te!
Szóval tökéletesen tisztában van vele, hogy mire van szüksége ahhoz, majd úgy élje le az életét, ahogy tervezte.

Szóval felépíti a jellemét.

Választ magának önzést. (bemegy a mennyei boltba és azt mondja kérek 3 kiló önzést. :) ez csak vicc volt.)
Mennyi önzésre van szüksége? Az attól függ, milyen életet akar élni. Ha nehézségekkel, konfliktusokkal teli életet akar élni akkor sok önzésre van szüksége, hogy életben maradjon, hogy életképes maradjon. Illetve, hogy akár ő maga generálja a konfliktusokat.

Választ magának racionalitást. Ha többet választ, akkor talpraesettebb, önállóbb lesz, viszont nehezebb lesz tartania a kapcsolatot a szellemmel, a segítőivel.

Türelem, emberség, megértés is kell, lehet, hogy több, lehet, hogy kevesebb.

Választ magának tudattalan információkat, milyen lesz a kisugárzása, az emberek mennyire fogják kedvelni és elfogadni.

Választhat magának karizmát, is ha valamilyen vezető beosztást akar betölteni.

Választ magának testi tulajdonságokat, magasság, bőrszín, alkat, betegségekre való hajlam, esetleg konkrét betegségek.

Még sorolhatnám jó darabig, de ez is elég, hogy valamennyi rálátásod legyen. Szóval szépen felépíti, az egóját, az egójának a jellemét.

Mindez a legkevésbé sem öncélú, és a többiekkel együttműködve és egyetértésben történik.

És itt kezdődik a neheze, úgy kell a terveit véghezvinni, hogy közben elveszti a rálátását a dolgokra, és beleszűkül az egójába.

Az egóban alapból benne van egy csomó program, amin csak ritkán változtatnak. Ilyenek a nemi ösztön, a haláltól való félelem, az életben maradási ösztön, a boldogságra törekvés vágya, bizonyos félelmek, folyamatos önigazolás (ezért nem tolerálják az emberek a másságot, azért akarnak mindenkit meggyőzni a saját igazukról), elismerés, érvényesülés vágya, stb...

Ezek a programok automatikusan működnek, és úgy működnek, hogy nehéz felismerni, hogy tényleg működnek.
Ezek a programok, illetve maga az egó működésének egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy észrevétlenül működnek. Ezáltal tudja azt elérni, hogyha egy program beindít egy folyamatot, és vinni akar egy irányba, akkor te tudatosan ezzel ne legyél tisztában, és azt mond hogy "én akarom". EZ A KULCS.
Mondok egy nagyon nyilvánvaló példát.

Képzeld el, hogy egy űrlakó vagy és semmit sem tudsz a földről. Idejössz és azt látod, hogy az embereknek kb 16 - 50 év között, lassan csökkenő intenzitással működik a szexuális vágy programja. És az emberek azt mondják, "én akarom", "én kívánom".
Annyira sokfélék az emberek, és mégis mindenki erre a sablonra működik. Az egyénekben, nem tudatosul, nem tűnik fel nekik, hogy valójában nem ők akarják, nem ők kívánják, hanem a testük (ez egyébként így teljesen rendjén is van).
Pedig a tudomány már ismeri ennek a rendszernek a hormonok általi működését is. Miért nem mondja azt 3 évesen, hogy "én akarom" a szexet, vagy miért nem mondja 80 évesen, hogy "én akarom" a szexet. Azért mert az első esetben még-, a második esetben pedig már- nem működik a program.
Az egyén mégsem akarja tudomásul venni a nyilvánvalót, és mivel könnyebb, ezért inkább továbbra is azt mondja "én akarom".
Én haragszom, én vagyok dühös, engem bántottak meg, és nem veszi észre, hogy csak az önvédelmi mechanizmusok működnek. Ami megint csak rendjén lenne, és nem elfojtani kellene ezeket az érzéseket, hanem a szellemnek felügyelni.
De ahhoz, hogy egy rendszert felügyeljek, kívül kell tudnom lépni rajta.

Így működünk általában. Azért, mert a programok, valamint az egó rögtön beindul születésünk után, és nincs aki megtanítson minket, mert elvesztettük a szellemi kultúránkat.

Viszont ha így működünk, akkor máris észrevétlenül te lettél az egód szolgája, és nem ő szolgál téged. A ló irányítja a lovast.

Az egó nagyszerű szolga, de rettenetes úr!
Jelenlegi világunkban gyakorlatilag az egó uralkodik (észrevétlenül) a szellem felett. Csak körül kell nézni, és megláthatod, hogy ez hova vezet.

Az egó létezése alapvetően egyszeri, ezért ami csak a jelenlegi életedet szolgálja, az egó célja, és nem a tied!

Az egó egyszeri, megismételhetetlen, és nem születik újra! (Lesz helyette másik)

Összefoglalva:
Legnagyobb, és leghatékonyabb fegyvere, amivel a szolgálatában tart, hogy elhitet veled egy sor olyan dolgot, ami tévedés. Legelső és legfőbb, hogy elhiteti veled, hogy TE, ő vagy. Ha elhiszed, hogy te vagy az egó, akkor azt hiszed, hogy amit az egó akar, azt te akarod, és minden erőddel megpróbálod véghezvinni, megvalósítani az ő céljait. DE EZEK NEM A TE CÉLJAID. Így észrevétlenül, máris te szolgálod az egót, és nem ő téged.

Az egót nem legyőzni kell, hanem együttműködve vele kordában tartani és irányítani. (mint ahogy a lovas irányítja a lovat).
És megadni neki azt a gondoskodást és tiszteletet, amire szüksége van, de nem többet!


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

When time, task successfully cross-match deviated lighting.

(iqolovi, 2019.03.06 03:21)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Buy Prednisone[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">23</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Only intense senile monstrous up-and-down handling: dermatitis.

(otolulureyana, 2019.03.06 01:39)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone No Prescription[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/